No Widgets found in the Sidebar

delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

I min bibelstudie älskar jag att läsa om Joshua. Han ledde så modigt israeliterna efter döden av sin mentor, Moses. Han levde ett långt liv för Gud, kämpade med massor av strider och gav ett bra exempel för Guds folk. Nära slutet av sina 110 år samlade han folket för en avskedsadress. Han upprepade mycket av vad Gud hade gjort för dem genom åren, sedan gav han ut denna utmaning:

“Välj dig den här dagen som du kommer att tjäna!”

Han visste att det inte var en fråga om de skulle tjäna men vem. Han visste också att även om Gud hade gjort så mycket för dem; I sin mänsklighet och medfödda syndighet skulle de inte nödvändigtvis välja honom. Så han gav dem tillgängliga alternativ:

1. förflutna gudar
Passagen lyder faktiskt: “De gudar som dina fäder tjänade på andra sidan (floden).” Alltför ofta gör vi avgudar av de misstag som våra föräldrar gjorde eller blir tjänare till missbruk eller dåliga rutiner från vårt förflutna. Istället för att låta dessa saker forma oss och hjälpa oss att mogna, säger vi saker som:

”Jag kommer aldrig att förändras. Jag kommer alltid att vara så här. ”
”Så här växte jag upp. Jag kan inte leva på något annat sätt. ”
“Jag uppför mig på det här sättet på grund av hur jag behandlades när jag var yngre.”
“Jag kan inte leva ett gudomligt liv eftersom jag har gjort för massor av dåliga saker.”

Om du säger saker som dessa, eller tror på dem, tjänar du gudarna i det förflutna.

2. nutidens gudar
Ett annat val Joshua gav dem var “gudarna … i vars land du bor”. Om du inte hade lagt märke till, är vår kultur vanligtvis inte helt gudvänlig. Det finns många saker som tävlar om vår hängivenhet och service. Även bra saker som karriärer och hem kan vara saker vi idoliserar eller tjänar. Att shoppa för det nuvarande mode kan vara mycket mer avgörande för oss än att hitta Guds syfte för vårt liv. Vi kan se till Hollywood för att berätta hur vi ska leva istället för Guds ord. Om det är så du lever, tjänar du nutidens gudar.

3. Framtidens gud
Som kristna vet vi att Gud har skapat ett hem i himlen för oss om vi ger våra liv till honom. Men förstår vi verkligen att han håller hela framtiden i händerna? Han vet redan vad som kommer att hända och ingenting kommer att hända utan hans samtycke.

Låt oss föra ner detta dit vi bor:

Om du tjänar en gud från det förflutna, kom ihåg att Gud var där. Han såg vad som hände med dig, vad du gjorde, ont och de dåliga valen. Men han älskar dig och ropar dig ur det förflutna; Oavsett hur dåligt eller bra det kan ha varit, till en ljus, hälsosam framtid med honom!

Om du tjänar en gud för nutiden, vet att Gud är här, idealisk nu. Ändå vet han att FADS är flyktiga och att de inte kommer att tillfredsställa på lång sikt. Många av dem kan till och med vara skadliga för ett livligt liv med honom. Han uppmanar dig att titta framåt och följa honom vart han leder!

Folket i Israel accepterade Joshuas ultimatum och gjorde sitt val:

“Herren vår Gud kommer att tjäna, och hans röst kommer vi att lyda.”

För ett glädjefyllt liv av syfte, hälsa och fred; Jag hoppas att du gör samma val.

Relaterad högsta domstol kunde och måste vända Roe mot Wade

Om den här författaren

Jennifer Self är en lärjunge till Jesus Kristus som älskar att följa sin plan för sitt liv som partner till den mest fantastiska mannen i världen och mamma till fyra små välsignelser. Hennes dagar är fyllda med att spendera tid med sin man, hemundervisning, förbereda rimligt hälsosamma måltider och hålla dammkaninerna och rörmonsteret i fjärd med en liten bloggning blandad. Efter att hennes familj har tagits hand om, dabbar hon i sina andra passioner av läsning, hälsa och musik. Hon bloggar om sitt liv, sin himmelske Fader, äktenskap, föräldraskap och hem på www.joyeverafter.blogspot.com.

Länk till det här inlägget: tjänar framtidens gud

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sigTweet

Dela med sig

By beuha

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.